> For the complete documentation index, see [llms.txt](https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/llms.txt). Markdown versions of documentation pages are available by appending `.md` to page URLs; this page is available as [Markdown](https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/on-premises/da/bruger-og-projektadministration/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional.md).

# Migrering fra Server Pro til Group Professional

At skifte fra en selvhostet Server Pro-instans til et nyt skybaseret Overleaf Group Professional-abonnement er en stor ændring, så for at gøre denne proces så gnidningsfri som muligt har vi samlet følgende vejledning.

Generelt foreslår vi en overlapningsperiode på tre måneder, der starter på din fornyelsesdato. Det betyder, at:

* Din eksisterende Server Pro-instans og dit nye Group Professional-abonnement vil begge være fuldt aktive.
* Dit tekniske team kan afsætte tid til at få Group Professional-abonnementet sat op og beslutte fremtiden for jeres lokalt hostede Server Pro-implementering.
* Vigtigst af alt får jeres brugere rigelig tid til at kopiere deres projekter over til den nye Overleaf Group Professional-platform.

Denne hurtige guide gennemgår de vigtigste trin i denne migrering. Lad os komme i gang!

{% stepper %}
{% step %}

### Fase 1: Opsætning og konfiguration

(Link: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-1-setup-and-configuration>)

* Overleaf opretter dit Group Professional-abonnement og tilføjer din ledende administrator.
* Din gruppeadministrator vil kunne aktivere [Administrerede brugerearrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/user-management/managed-user-accounts), konfigurere [Single Sign-On (SSO)arrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/overleaf-group-single-sign-on/setting-up-group-sso), og [invitere slutbrugernearrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/user-management/how-to-add-and-remove-users).

{% hint style="warning" %}
Aktivering af Administrerede brugere og implementering af SSO er et påkrævet trin for FedRAMP® LI-SaaS-overensstemmelse. Hvis din organisation kræver FedRAMP-overensstemmelse, skal du opsætte Administrerede brugere og SSO, før du inviterer slutbrugere.
{% endhint %}
{% endstep %}

{% step %}

### Fase 2: Brugermigrering og datastyring

(Link: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-2-user-migration-and-data-management>)

Dette er det primære migreringsvindue og har følgende ansvarsområder:

#### Slutbrugere

* Brugere bør migrere de projekter, de ønsker at beholde, fra deres Server Pro-instans til deres nye konti på [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/). Processen indebærer [eksport af projekterarrow-up-right](https://www.overleaf.com/learn/how-to/Exporting_your_work_from_Overleaf) fra Server Pro og [upload af demarrow-up-right](https://www.overleaf.com/learn/how-to/Uploading_a_project) til deres konto på [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/). Hvis en bruger ikke allerede har en [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/) konto, kan de registrere sig på [overleaf.com/registerarrow-up-right](http://overleaf.com/register).

{% hint style="warning" %}
Kun projektets kildekode (LaTeX- og binære filer) vil blive overført gennem denne eksportprocedure. Eventuelle eksisterende projektindstillinger, delingsindstillinger, kommentarer, sporede ændringer osv. vil IKKE blive overført. Brugerne skal invitere deres samarbejdspartnere igen efter migreringen.
{% endhint %}

#### Teknisk personale

* I denne fase bør dit tekniske team planlægge den efterfølgende håndtering af jeres lokalt hostede Server Pro-instans og dens data.
* **Datasikkerhedskopi:** Du kan eksportere alle projekter, før systemet tages ud af drift, for at oprette et arkiv, der gør det muligt for dig at hjælpe brugere, som måske har glemt at migrere eller downloade deres arbejde. Vejledning: <https://docs.overleaf.com/on-premises/maintenance/data-and-backups/exporting-projects>
* **Nedlukning af Server Pro:** Når migreringsvinduet lukker, og din licensnøgle er deaktiveret, har du to hovedmuligheder for selve Server Pro-instansen (se næste trin).
  {% endstep %}

{% step %}

### Muligheder for nedlukning af Server Pro

{% stepper %}
{% step %}

### Afinstaller Server Pro helt

Afinstallation vil lukke Server Pro ned og fjerne softwaren helt.
{% endstep %}

{% step %}

### Skift til Community Edition

Ved at skifte bevares databasen med brugere og projekter med fuld projekthistorik ved at konvertere instansen fra Server Pro til Community Edition.
{% endstep %}
{% endstepper %}

{% hint style="info" %}
Community Edition indeholder IKKE [Sandboxed Compilesarrow-up-right](https://docs.overleaf.com/on-premises#overview-of-server-pro-and-community-edition) eller [LDAP](broken://pages/fbd266ae3d7cf4726c8a3f3c8e53575ff298bd75)/[SAML](broken://pages/9bb1c14658eb827bb533c24bae0d49bcfa15300c). Hvis du har brug for at vende tilbage til indbygget autentificering (brugernavn/adgangskode), se: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-to-ldap-or-saml#going-the-other-way-switching-from-ldap-saml-back-to-native-authentication>

For en sammenligning af Server CE og Server Pro, se: <https://docs.overleaf.com/on-premises/welcome/server-pro-vs.-community-edition>
{% endhint %}
{% endstep %}

{% step %}

### Fase 3: Nedlukning af Server Pro

(Link: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-3-server-pro-decommission>)

* Overleaf-teamet vil formelt deaktivere din Server Pro-licensnøgle og sender bekræftelse, når det er gennemført.
* Når det er gjort, skal du udføre en af de ovenfor beskrevne nedlukningshandlinger: afinstaller Server Pro helt eller skift til Community Edition.
  {% endstep %}
  {% endstepper %}

Yderligere ressourcer og links, der er nævnt ovenfor, forbliver uændrede.


---

# Agent Instructions
This documentation is published with GitBook. GitBook is the documentation platform designed so that both humans and AI agents can read, navigate, and reason over technical content effectively. Learn more at gitbook.com.

## Querying This Documentation
If you need additional information that is not directly available in this page, you can query the documentation dynamically by asking a question.

Perform an HTTP GET request on the current page URL with the `ask` query parameter, and the optional `goal` query parameter:

```
GET https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/on-premises/da/bruger-og-projektadministration/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional.md?ask=<question>&goal=<endgoal>
```

`ask` is the immediate question: it should be specific, self-contained, and written in natural language.
`goal` is optional and describes the broader end goal you are ultimately trying to accomplish on behalf of the user. GitBook uses it to tailor the answer towards what is most useful for that goal.

The response will contain a direct answer to the question and relevant excerpts and sources from the documentation.

Use this mechanism when the answer is not explicitly present in the current page, you need clarification or additional context, or you want to retrieve related documentation sections.
