> For the complete documentation index, see [llms.txt](https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/llms.txt). Markdown versions of documentation pages are available by appending `.md` to page URLs; this page is available as [Markdown](https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/on-premises/fi/kayttaja-ja-projektinhallinta/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional.md).

# Siirtyminen Server Prosta Group Professional -versioon

Siirtyminen itse ylläpidetystä Server Pro -instanssista uuteen pilvipohjaiseen Overleaf Group Professional -tilaukseen on suuri muutos, joten olemme koonneet seuraavan ohjeistuksen, jotta prosessi olisi mahdollisimman sujuva.

Yleisesti ehdotamme kolmen kuukauden päällekkäisyysjaksoa, joka alkaa uusimispäivästäsi. Tämä tarkoittaa, että:

* Nykyinen Server Pro -instanssisi ja uusi Group Professional -tilauksesi ovat molemmat täysin aktiivisia.
* Tekninen tiimisi voi varata aikaa Group Professional -tilauksen käyttöönottoon ja päättää Server Pro -paikallisasennuksesi tulevaisuudesta.
* Tärkeintä on, että käyttäjilläsi on runsaasti aikaa kopioida projektinsa uuteen Overleaf Group Professional -alustaan.

Tämä pikaopas käy läpi tämän siirron keskeiset vaiheet. Aloitetaan!

{% stepper %}
{% step %}

### Vaihe 1: Käyttöönotto ja määritys

(Linkki: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-1-setup-and-configuration>)

* Overleaf luo Group Professional -tilauksesi ja lisää pääylläpitäjäsi.
* Ryhmäsi ylläpitäjä voi ottaa käyttöön [Hallitut käyttäjätarrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/user-management/managed-user-accounts), määrittää [Kertakirjautuminen (SSO)arrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/overleaf-group-single-sign-on/setting-up-group-sso), ja [kutsua loppukäyttäjätarrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/user-management/how-to-add-and-remove-users).

{% hint style="warning" %}
Hallittujen käyttäjien käyttöönotto ja SSO:n toteuttaminen ovat pakollisia vaiheita FedRAMP® LI-SaaS -vaatimustenmukaisuuden saavuttamiseksi. Jos organisaatiosi edellyttää FedRAMP-vaatimustenmukaisuutta, ota Hallitut käyttäjät ja SSO käyttöön ennen loppukäyttäjien kutsumista.
{% endhint %}
{% endstep %}

{% step %}

### Vaihe 2: Käyttäjien siirto ja datanhallinta

(Linkki: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-2-user-migration-and-data-management>)

Tämä on varsinainen siirtoikkuna, ja siihen liittyy seuraavat vastuut:

#### Loppukäyttäjät

* Käyttäjien tulisi siirtää kaikki projektit, jotka he haluavat säilyttää, Server Pro -instanssistasi uusiin tileihinsä osoitteessa [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/). Prosessi sisältää [projektien viemisenarrow-up-right](https://www.overleaf.com/learn/how-to/Exporting_your_work_from_Overleaf) Server Prosta ja [niiden lataamisenarrow-up-right](https://www.overleaf.com/learn/how-to/Uploading_a_project) heidän tililleen osoitteessa [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/). Jos käyttäjällä ei vielä ole [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/) tiliä, hän voi rekisteröityä osoitteessa [overleaf.com/registerarrow-up-right](http://overleaf.com/register).

{% hint style="warning" %}
Vain projektin lähdekoodi (LaTeX- ja binääritiedostot) siirretään tämän vientimenettelyn kautta. Mitään olemassa olevia projektiasetuksia, jakamisasetuksia, kommentteja, jäljitettyjä muutoksia jne. ei SIIRRETÄ. Käyttäjien on kutsuttava yhteistyökumppaninsa uudelleen siirron jälkeen.
{% endhint %}

#### Tekninen henkilöstö

* Tämän vaiheen aikana teknisen tiimisi tulisi suunnitella, miten paikallisesti ylläpidetyn Server Pro -instanssisi ja sen tiedot käsitellään siirron jälkeen.
* **Tietojen varmuuskopiointi:** Voit viedä kaikki projektit ennen käytöstäpoistoa ja luoda arkiston, jonka avulla voit auttaa käyttäjiä, jotka ovat ehkä unohtaneet siirtää tai ladata työnsä. Ohjeet: <https://docs.overleaf.com/on-premises/maintenance/data-and-backups/exporting-projects>
* **Server Pro -käytöstäpoisto:** Kun siirtoikkuna päättyy ja lisenssiavaimesi poistetaan käytöstä, sinulla on kaksi päävaihtoehtoa itse Server Pro -instanssille (katso seuraava vaiheistus).
  {% endstep %}

{% step %}

### Server Pro -käytöstäpoiston vaihtoehdot

{% stepper %}
{% step %}

### Poista Server Pro kokonaan

Asennuksen poistaminen poistaa Server Pro:n käytöstä ja poistaa ohjelmiston kokonaan.
{% endstep %}

{% step %}

### Vaihda Community Editioniin

Vaihto säilyttää käyttäjien ja projektien tietokannan täydellisen projektihistorian kanssa muuntamalla instanssin Server Prosta Community Editioniin.
{% endstep %}
{% endstepper %}

{% hint style="info" %}
Community Edition ei SISÄLLÄ [Eristetyt käännöksetarrow-up-right](https://docs.overleaf.com/on-premises#overview-of-server-pro-and-community-edition) eikä [LDAP](broken://pages/78de5f593358ea01f65d56ddaddd2374858e6ed0)/[SAML](broken://pages/0676c5b2c080e46fe9d458e55741e223a8f89ae3). Jos sinun on palattava natiiviin tunnistautumiseen (käyttäjätunnus/salasana), katso: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-to-ldap-or-saml#going-the-other-way-switching-from-ldap-saml-back-to-native-authentication>

Vertailu Server CE:n ja Server Pro:n välillä: <https://docs.overleaf.com/on-premises/welcome/server-pro-vs.-community-edition>
{% endhint %}
{% endstep %}

{% step %}

### Vaihe 3: Server Pro -käytöstäpoisto

(Linkki: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-3-server-pro-decommission>)

* Overleaf-tiimi poistaa Server Pro -lisenssiavaimesi virallisesti käytöstä ja lähettää vahvistuksen, kun se on valmis.
* Tee siinä vaiheessa jokin edellä kuvatuista käytöstäpoistotoimista: poista Server Pro kokonaan tai vaihda Community Editioniin.
  {% endstep %}
  {% endstepper %}

Edellä mainitut lisäresurssit ja linkit pysyvät ennallaan.


---

# Agent Instructions
This documentation is published with GitBook. GitBook is the documentation platform designed so that both humans and AI agents can read, navigate, and reason over technical content effectively. Learn more at gitbook.com.

## Querying This Documentation
If you need additional information that is not directly available in this page, you can query the documentation dynamically by asking a question.

Perform an HTTP GET request on the current page URL with the `ask` query parameter, and the optional `goal` query parameter:

```
GET https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/on-premises/fi/kayttaja-ja-projektinhallinta/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional.md?ask=<question>&goal=<endgoal>
```

`ask` is the immediate question: it should be specific, self-contained, and written in natural language.
`goal` is optional and describes the broader end goal you are ultimately trying to accomplish on behalf of the user. GitBook uses it to tailor the answer towards what is most useful for that goal.

The response will contain a direct answer to the question and relevant excerpts and sources from the documentation.

Use this mechanism when the answer is not explicitly present in the current page, you need clarification or additional context, or you want to retrieve related documentation sections.
