> For the complete documentation index, see [llms.txt](https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/llms.txt). Markdown versions of documentation pages are available by appending `.md` to page URLs; this page is available as [Markdown](https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/on-premises/uk/keruvannya-koristuvachami-ta-proyektami/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional.md).

# Міграція з Server Pro до Group Professional

Перехід із самостійно розгорнутого екземпляра Server Pro на нову хмарну підписку Overleaf Group Professional — це серйозна зміна, тож, щоб зробити цей процес якомога плавнішим, ми підготували наведені нижче рекомендації.

Загалом ми пропонуємо тримісячний період перетину, що починається з дати поновлення. Це означає, що:

* Ваш наявний екземпляр Server Pro і ваша нова підписка Group Professional будуть повністю активними.
* Ваша технічна команда зможе запланувати час, щоб налаштувати підписку Group Professional, і вирішити майбутнє вашого локального розгортання Server Pro.
* Що найважливіше, у ваших користувачів буде достатньо часу, щоб перенести свої проєкти на нову платформу Overleaf Group Professional.

У цьому короткому посібнику ми проведемо вас через ключові кроки цієї міграції. Почнімо!

{% stepper %}
{% step %}

### Етап 1: Налаштування та конфігурація

(Link: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-1-setup-and-configuration>)

* Команда Overleaf створить вашу підписку Group Professional і додасть вашого головного адміністратора.
* Ваш адміністратор групи зможе увімкнути [Керовані користувачіarrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/user-management/managed-user-accounts), налаштувати [Єдиний вхід (SSO)arrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/overleaf-group-single-sign-on/setting-up-group-sso), а також [запросити кінцевих користувачівarrow-up-right](https://docs.overleaf.com/groups/user-management/how-to-add-and-remove-users).

{% hint style="warning" %}
Увімкнення керованих користувачів і впровадження SSO є обов’язковим кроком для відповідності FedRAMP® LI-SaaS. Якщо ваша організація має відповідати вимогам FedRAMP, налаштуйте керованих користувачів і SSO перед запрошенням кінцевих користувачів.
{% endhint %}
{% endstep %}

{% step %}

### Етап 2: Міграція користувачів і керування даними

(Link: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-2-user-migration-and-data-management>)

Це основне вікно міграції, і воно передбачає такі обов’язки:

#### Кінцеві користувачі

* Користувачам слід перенести будь-які проєкти, які вони хочуть зберегти, із вашого екземпляра Server Pro до своїх нових облікових записів на [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/). Процес включає [експорт проєктівarrow-up-right](https://www.overleaf.com/learn/how-to/Exporting_your_work_from_Overleaf) із Server Pro та [завантаження їхarrow-up-right](https://www.overleaf.com/learn/how-to/Uploading_a_project) до їхнього облікового запису на [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/). Якщо користувач ще не має [overleaf.comarrow-up-right](http://overleaf.com/) облікового запису, він може зареєструватися на [overleaf.com/registerarrow-up-right](http://overleaf.com/register).

{% hint style="warning" %}
Лише вихідний код проєкту (LaTeX і бінарні файли) буде перенесено за допомогою цієї процедури експорту. Будь-які наявні налаштування проєкту, налаштування спільного доступу, коментарі, відстежені зміни тощо НЕ будуть перенесені. Після міграції користувачам потрібно буде знову запросити своїх співавторів.
{% endhint %}

#### Технічний персонал

* На цьому етапі ваша технічна команда повинна спланувати дії після міграції для вашого локального екземпляра Server Pro та його даних.
* **Резервне копіювання даних:** Перед виведенням з експлуатації ви можете експортувати всі проєкти, щоб створити архів, який допоможе вам підтримати користувачів, які могли забути перенести або завантажити свою роботу. Інструкції: <https://docs.overleaf.com/on-premises/maintenance/data-and-backups/exporting-projects>
* **Виведення Server Pro з експлуатації:** Після завершення вікна міграції та вимкнення вашого ліцензійного ключа у вас є два основні варіанти щодо самого екземпляра Server Pro (див. наступний покроковий блок).
  {% endstep %}

{% step %}

### Варіанти виведення Server Pro з експлуатації

{% stepper %}
{% step %}

### Повністю видалити Server Pro

Видалення деактивує Server Pro та повністю прибере програмне забезпечення.
{% endstep %}

{% step %}

### Перейти на Community Edition

Перехід зберігає базу даних користувачів і проєктів із повною історією проєкту, перетворюючи екземпляр із Server Pro на Community Edition.
{% endstep %}
{% endstepper %}

{% hint style="info" %}
Community Edition НЕ містить [Ізольовані компіляціїarrow-up-right](https://docs.overleaf.com/on-premises#overview-of-server-pro-and-community-edition) ні [LDAP](broken://pages/b4d347211167a658f02c74bf4a09b920297cca74)/[SAML](broken://pages/5721b53e3ab5a34f5ea8aff525b7460009fe6f19). Якщо вам потрібно повернутися до вбудованої автентифікації (ім’я користувача/пароль), див.: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-to-ldap-or-saml#going-the-other-way-switching-from-ldap-saml-back-to-native-authentication>

Для порівняння Server CE та Server Pro див.: <https://docs.overleaf.com/on-premises/welcome/server-pro-vs.-community-edition>
{% endhint %}
{% endstep %}

{% step %}

### Етап 3: Виведення Server Pro з експлуатації

(Link: <https://docs.overleaf.com/on-premises/user-and-project-management/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional#phase-3-server-pro-decommission>)

* Команда Overleaf офіційно деактивує ваш ліцензійний ключ Server Pro та надішле підтвердження після завершення.
* Після цього виконайте одну з описаних вище дій із виведення з експлуатації: повністю видаліть Server Pro або перейдіть на Community Edition.
  {% endstep %}
  {% endstepper %}

Додаткові ресурси та посилання, згадані вище, залишаються без змін.


---

# Agent Instructions
This documentation is published with GitBook. GitBook is the documentation platform designed so that both humans and AI agents can read, navigate, and reason over technical content effectively. Learn more at gitbook.com.

## Querying This Documentation
If you need additional information that is not directly available in this page, you can query the documentation dynamically by asking a question.

Perform an HTTP GET request on the current page URL with the `ask` query parameter, and the optional `goal` query parameter:

```
GET https://ayakaleaf-pro.ayaka.space/on-premises/uk/keruvannya-koristuvachami-ta-proyektami/user-management/migrating-from-server-pro-to-group-professional.md?ask=<question>&goal=<endgoal>
```

`ask` is the immediate question: it should be specific, self-contained, and written in natural language.
`goal` is optional and describes the broader end goal you are ultimately trying to accomplish on behalf of the user. GitBook uses it to tailor the answer towards what is most useful for that goal.

The response will contain a direct answer to the question and relevant excerpts and sources from the documentation.

Use this mechanism when the answer is not explicitly present in the current page, you need clarification or additional context, or you want to retrieve related documentation sections.
